Het rood-wit van Jelano

Jelano is nooit geadviseerd een andere club te zoeken. Dat kunnen niet alle jongens met wie hij samenspeelde zeggen. In de jeugd van Sparta ben je goed genoeg of niet goed genoeg. ‘Zo gaat dat bij profclubs,’ zegt hij. ‘Alleen speel ik al vanaf de Mini-F bij de amateurtak van Sparta. Toch kon daar aan het einde van het seizoen de boodschap hard zijn. Die boodschap wilde ik niet. Dus deed ik alles om een betere voetballer te worden. Op de training, in de wedstrijd en op straat.’ 

Rood-wit
Jelano heeft twee lievelingskleuren. Uit school kwam hij thuis in Rotterdam met de ene na de andere tekening aanzetten. Steeds tekende het jongetje een voetballend mannetje. ‘En dat mannetje had altijd een rood-wit shirt aan,’ zegt hij. ‘Ik wilde dat mannetje zijn. Op Het Kasteel. Ieder jongetje van de A.V. droomt dat de proftak hem vraagt. Ik ben gevraagd. Voor een stage, in de E. Een paar keer meetrainen en een wedstrijd. Het was mooi. Maar misschien was ik te verlegen.’

'Wij hebben echt wel die amateurgezelligheid in de kleedkamer, hoor'

Clubliefde
De verdediger heeft vrienden gemaakt bij Sparta. En ging er als kind ook op voetbalkamp. ‘Voor mij is het altijd een warme club geweest. Ik ben Spartaan. Héérlijk om dat te kunnen zeggen. Ons logo is net iets anders en de sponsor op de borst ook, maar ik draag ons rood-wit altijd met trots. En wie weet gá ik nog naar de profs. Het is niet te laat. Mijn vrienden Jomar en Leon is het ook gelukt, van Sparta A.V. naar Jong Sparta.’

Amateurgezelligheid
Jelano is een amateur. Zo voelt hij zich niet. ‘Ik kijk omhoog,’ zegt hij. ‘En om me heen. Sinds een jaar speel ik bij de amateurtak in het eerste. Met mannen die het amateurvoetval van binnen en van buiten kennen. Wij hebben echt wel die amateurgezelligheid in de kleedkamer, hoor. Zeker als we winnen. Boombox aan en altijd beginnen met de Sparta Marsch. Hoe dat klinkt? Voluit, want ik voel ‘m: Zullen wij laten horen, SP-AR-TA!’  

 

Ouder bericht
Nieuwer bericht

Uit clubliefde

Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is nog leeg.
Shop now