Het geel-blauw van Pieter

Pieter wilde weer op de fiets naar de voetbal. Of beter: op de fiets van de voetbal naar huis. Acht seizoenen was hij op pad geweest in de top van het amateurvoetbal. ‘Ik was op zoek naar mijn plafond als voetballer,’ zegt hij. ‘Daarom vertrok ik op mijn 21ste bij Berkel. Dat plafond heb ik gevonden, in de Derde Divisie. Lekker rennen, achter tegenstanders aan. Sinds ruim een jaar ben ik terug. Eindelijk weer dat geel-blauwe shirt aantrekken voelde goed, bijzonder goed.’ 

Voetbalkamp
Niet dat Pieter ooit is weggeweest. De laatste week van de zomervakantie is steevast voor CVV Berkel. Voetbalkamp in de bossen, samen met tachtig kinderen. ‘Als kind heb ik er een paar keer de week van mijn leven gehad. Op mijn achttiende kon ik al mee als leider. Die week is te mooi om te laten schieten. Het puntenklassement dat net zo goed door een acht- als een zestienjarige gewonnen kan worden, het voetbaltoernooi direct na het avondeten en de hele dag de vragen wat er die avond op het programma staat. Aan het eind van de week ben je doodop, maar die kids hebben het alweer over vólgend voetbalkamp.’

'We zijn getrouwd, en hebben die dag ook foto’s gemaakt op de club'

Vrouwen
Berkel heeft een niet uit de vereniging weg te denken vrouwenafdeling. Pieter weet er alles van. Al is hij eigenlijk niet meer welkom bij de wedstrijden van Vrouwen 1. ‘Mijn vrouw speelt erin. Die voetballen landelijk, hè. De keren dat ik kwam kijken, wilde ze koste wat het kost laten zien hoe goed ze het kunnen. Ze doen het leuk, maar ik blijf het vergelijken met mannenvoetbal. Laat ik het zo zeggen: daar werd ze een beetje nerveus van.’

Foto’s
Clubliefde, maar dan anders. Pieter leerde zijn vrouw kennen op voetbalkamp. ‘Toen we nog als kampkids meegingen. Eenmaal allebei kampleider werd het wat tussen ons. We zijn getrouwd, en hebben die dag ook foto’s gemaakt op de club. Niet veel, maar toch. Geel-blauw op de achtergrond – door de voetbal is het begonnen. Een Berkel-stelletje, ja. Gelukkig trainen we op dezelfde avonden. Kunnen we altijd samen op de fiets naar huis.’

Ouder bericht
Nieuwer bericht

Uit clubliefde

Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is nog leeg.
Shop now