Het rood-zwart van Frank

Frank is de zoon van de voorzitter. Althans, de vorige voorzitter. Zeven jaar hanteerde vader Bas de hamer bij SSS. ‘Ik was puber toen hij begon, vond er eigenlijk niet zo veel van,’ zegt Frank. ‘Over zijn nieuwjaarsspeech had ik wel een mening. Hij wist drie zinnen op te blazen tot drie kwartier. Op een gegeven moment begonnen mijn vrienden en ik na een paar minuten maar vast te klappen. Maar pa praatte stug door. Veel tekst over niks. Nou ja, hij kondigde natuurlijk wel het happy hour aan.’ 

Gebroederlijk
Frank was achttien toen hij zich bij het eerste meldde. Dat was natuurlijk vanwege de voorzitter. ‘Die grap werd gemaakt, ja,’ zegt hij. ‘Maar ik was gewoon goed genoeg. Al dacht mijn vader daar op zaterdagavond tijdens het eten soms anders over. Het ging thuis veel over SSS, alleen niet over beleidszaken. Ik schreef voor het clubblad, ben ook nog een tijd jeugdtrainer geweest. Nu ik in Rotterdam woon en druk met mijn werk ben, heb ik daar even geen tijd voor. Maar het gebroederlijke heeft me altijd bij SSS gehouden. Voetballen doe je met je vrienden.’

‘De stad trekt – we spelen niet in de Eredivisie’

Huize SSS
Samenwonen ook. Frank trok twee jaar geleden de deur van het ene SSS-huis achter zich dicht, om in Rotterdam de deur van het andere open te doen. Hij trok in bij spits Max, samen met rechtsback Geir. ‘Altijd feest. Ook voor ploeggenoten uit Klaaswaal. Die crashten in het logeerbed en op de bank. En als het echt moest lepelden we ook nog met drie in onze tweepersoonsbedden. Op vrijdagavond voor goud gaan en dan op zaterdagmiddag met losse veters de kantine binnenlopen – we zijn ermee gepromoveerd. En ook weer gedegradeerd, trouwens.’

Stapexpedities
De stapexpedities vanuit huize SSS werden een discussiepunt in de kleedkamer. ‘Begrijpelijk,’ zegt Frank. ‘Maar de stad trekt – we spelen niet in de Eredivisie. Na een jaar ben ik verhuisd. Die paar uurtjes op de voetbal is het makkelijk om altijd leuk te zijn. Maar op maandagavond op de bank kom je elkaar snel tegen. Mijn vertrek goed nieuws voor de trainer? Nou, onze vaste vierde man op de vrijdagavond heeft mijn kamer overgenomen. Ik meld me er ook nog. Want die voetbalvriendschappen zou ik voor geen goud willen missen.’

 

Ouder bericht
Nieuwer bericht

Uit clubliefde

Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is nog leeg.
Shop now